Powerpanel HD - plošče za zunanje stene

Plošče Powerpanel HD v enem elementu združujejo vse lastnosti, ki so bistvene za neposredno oblaganje zunanjih sten: zaščita pred vremenskimi vplivi, statična funkcija, požarna zaščita, zaščita pred hrupom, ekološka in zdravstvena neoporečnost.

Uporaba za fasade in visokokakovostno protipožarno oblogo

Powerpanel HD

Za zaključne zunanje obloge sten pri leseni skeletni gradnji je bilo treba doslej uporabljati najrazličnejše materiale - z vsemi tveganji in preventivnimi ukrepi, ki jih s seboj prinaša menjava materialov v zunanjem plašču stavbe. V nasprotnem primeru je bilo treba računati s poslabšanjem karakteristik uporabljenih gradbenih elementov.

S ploščami fermacell Powerpanel HD smo dali na voljo izdelek s splošnim tehničnim soglasjem, ki v sebi združuje naslednje funkcije zunanjih stenskih konstrukcij v panelni lesni gradnji:

  • statična funkcija obloge, ki sodeluje pri prevzemanju obremenitev in povečuje togost
  • trajna zaščita pred vremenskimi vplivi pri direktno nanesenem ometnem sistemu

Plošče Powerpanel HD so s steklenimi vlakni ojačene sendvič plošče s cementnim vezivom z dodatkom lahkih materialov v obliki granulata iz ekspandirane gline (v sredinskem sloju) ter granulat iz penjenega recikliranega stekla (v obeh krovnih slojih). Plošče se izdelujejo v standardnih formatih 1000 / 2600 / 3010 x 1250 x 15 mm.

Rezanje na želeno velikost
Rezanje na želeno velikost

Plošče lahko režemo na želeno velikost z običajnimi stroji za obdelavo lesa.

Pritrjevanje
Pritrjevanje

Za pritrjevanje plošč je treba obvezno uporabljati spenjalnike z omejevalnikom globine zabijanja sponk.

Vključena požarna zaščita
Vključena požarna zaščita

Z ustrezno sestavo konstrukcije so izpolnjene zahteve požarne odpornosti F30-B/F90-B, katerim mora zadostiti zunanja stena stavbe v leseni skeletni gradnji.