Zaščita podatkov

1. Uvod

Evropska poslovna skupina James Hardie vas z veseljem pozdravlja na svoji spletni strani. Pri Jamesu Hardieju smo zavezani k ohranjanju natančnosti, zaupnosti in varnosti osebnih podatkov. Ta izjava o zasebnosti opisuje kategorije osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, kako se lahko obdelujejo vaši osebni podatki, za kakšne namene in na kakšni pravni podlagi obdelujemo vaše podatke in kako je vaša zasebnost zaščitena.

 

Prosimo, da natančno preberete to izjavo o zasebnosti, da bi razumeli naše poglede in prakse v zvezi z vašimi osebnimi podatki in kako jih obravnavamo.

 

2. Zbiranje in uporaba (proces) vaših osebnih podatkov

Ko obiščete našo spletno stran , zbiramo in obdelujemo vaše podatke s temi piškotki in podobnimi tehnologijami (»piškotki«), za katere ste dali svoje soglasje. Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se nahajajo na vašem računalniku ali drugi mobilni ali ročni napravi (na primer pametnih telefonih ali tabličnih računalnikih), ko brskate po naši spletni strani. Informacije o piškotkih s podatki so morda o vas, vaših željah ali vaši napravi in ​​se večinoma uporabljajo za delo na spletnem mestu, kot to pričakujete. Informacije običajno ne identificirajo neposredno vaše identitete, vendar vam lahko dajo bolj prilagojeno spletno izkušnjo. Piškotki so v različnih oblikah. Nekateri piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletnih strani, za analitične namene ali za merjenje uspešnosti naših spletnih strani. Drugi piškotki nam omogočajo, da zagotavljamo izboljšano funkcionalnost in prilagajanje, so določeni s strani tretjih strank podjetja da zgradijo profil zanimanja, ali vam omogočajo izmenjavo vsebin z njimi. Ker spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, lahko izberete, da ne dovolite nekaterih vrst piškotkov. Vendar, lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vaše izkušnje na spletnem mestu in na storitve, ki jih lahko ponudimo. Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih lahko onemogočite, se pomaknite navzdol do poglavja »Piškotki«.

 

Če se obrnete na nas preko naše spletne strani, bodisi z uporabo navedenih kontaktnih podatkov bodisi z uporabo spletnih obrazcev, lahko zbiramo in obdelujemo tudi osebne podatke ki nam jih želite dati, ki lahko vključujejo vaše ime, naslov, e-poštni naslov, poklic, e-poštni naslov, poizvedbo in druge osebne podatke, o katerih se odločite da nam pošljete. Te informacije bomo obdelali, na primer, obdelali in odgovorili na poizvedbe, da bi lahko zagotovili storitve skrbi za stranke (zdaj in v prihodnosti) ter za splošno preusmeritev. Za te namene bodo vaši osebni podatki shranjeni v naših sistemih CRM in v ta namen lahko piškotek postavi na vaš računalnik.

 

Če uporabljate digitalna orodja ali funkcije na naši spletni strani , kot so naša orodja za načrtovanje, glasila in tekmovanja, lahko zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke, ki lahko vključujejo vaše ime, e-poštni naslov, lokacijo, poklic, e-poštni naslov in druge osebne podatke, ki ste se jih odločili dati. Te osebne podatke bomo obdelali za namene, za katere ste bili obveščeni, preden uporabite ta digitalna orodja ali funkcije. Če ste se prijavili za opozorilo ali obvestilo, lahko vas posodobimo, na primer, z novimi funkcijami spletnega mesta, posebnimi dogodki, tekmovanji, izdelki in storitvami. Seveda vas bomo prosili za vašo odobritev, če bo to potrebno.

 

3. Zakonita osnova za obdelavo vaših osebnih podatkov

Praviloma James Hardie zbira in obdeluje vaše osebne podatke le, če je za to zakonito utemeljeno da to storijo. To vključuje nujnost izvajanja pogodbe ali storitve, ki je na voljo na naši spletni strani, in pravni interes v zvezi s sledenjem spletnega vedenja, e-poštnega sodelovanja ali povezanega sledenja IP-jem. Za obdelavo osebnih podatkov, zbranih s piškotki, na splošno vas prosimo, da nam dovolite, in če tako, vam vedno nudimo enostaven način, da umaknete to soglasje (opt-out).

 

4. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Osebe znotraj James Hardie-ija, ki lahko na primer dobijo dostop do vaših osebnih podatkov, so sistemski administratorji ali osebe, ki delajo v našem oddelku za trženje, IT, prodajo ali v servisu za stranke.  Vaše osebne podatke lahko delimo tudi s tretjimi osebami, s katerimi delamo in ki potrebujejo takšne podatke, da lahko opravijo njihovo delo za nas. To vključuje, na primer, IT ali marketinške strokovnjake, ki jih vključujemo v upravljanje naše spletne strani ali njene vsebine. James Hardie pričakuje, da bodo tretje osebe obdelale vse osebne podatke, ki so jim bili razkriti v skladu z veljavno zakonodajo. 

 

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo tudi na druga podjetja v skupini James Hardie. Kadar drugi člani skupine James Hardie ali te tretje stranke delujejo kot "obdelovalec podatkov", opravljajo svoje naloge v našem imenu in po naših navodilih za zgoraj navedene namene. V tem primeru bodo vaši osebni podatki razkriti tem strankam samo v obsegu, ki je potreben za zagotavljanje potrebnih storitev.

 

Če je to dovoljeno z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov, se lahko vaši osebni podatki dajo v skupno rabo s člani skupine James Hardie in tretjimi strankami zunaj vaše domače jurisdikcije. Zaradi tega se lahko vaši osebni podatki zberejo in obdelujejo v pristojnosti zunaj Evrope. Kadar to zahteva veljavna zakonodaja o varstvu podatkov, James Hardie zagotavlja, da ko vaše osebne podatke obdelujejo člani skupine James Hardie ali tretje osebe, ki se nahajajo v jurisdikcijah brez ustreznega varstva (kot to določi Evropska komisija), se ta standardna pogodbena klavzula, kot je odobrila Evropska komisija ali drug nadzorni organ, ki je pristojen za zadevnega izvoznika podatkov, je vzpostavljena.

 

5.Varnost vaših podatkov

Da bi zaščitili zasebnost osebnih podatkov in osebno prepoznavne podatke, ohranjamo fizične, tehnične in upravne zaščitne ukrepe. Stalno posodobljamo in preizkušamo našo varnostno tehnologijo. Omejimo dostop do vaših osebnih podatkov za tiste zaposlene, ki morajo vedeti za te informacije. Poleg tega, usposabljamo naše zaposlene o pomembnosti zaupnosti in ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših osebnih podatkov. Zavezujemo se, da bomo sprejeli ustrezne disciplinske ukrepe za uveljavljanje odgovornosti naših zaposlenih.

 

6. Shranjevanje in hramba podatkov

Osebni podatki so shranjeni na strežnikih James Hardie-ja in na sodelujočih strežnikih (storitev v oblaku) James Hardie-ja, ki se nahajajo v Združenih državah, Avstraliji in državah Evropske unije. Vaši osebni podatki so šifrirani pri shranjevanju in med prenosom. Razen če ni drugače dovoljeno ali zahtevano z veljavnimi zakoni ali predpisi, si James Hardie prizadeva ohraniti vaše osebne podatke le toliko časa, dokler je potrebno izpolniti namene, za katere so bili zbrani osebni podatki. Več podrobnosti najdete v našem pravilniku o ohranitvi podatkov.

 

7.Pravica do dostopa, popravljanja in brisanja vaših osebnih podatkov in nadaljnjih pravic posameznika

Uredba Evropske unije o splošni zaščiti podatkov in zakoni o zasebnosti drugih držav zagotavljajo določene pravice posameznikom, na katere se podatki nanašajo. 

 

Pravica do dostopa in pravica do popravka: Imate pravico zahtevati dostop do katerega koli vašega osebnega podatka, ki ga ima James Hardie, in zahtevati popravek vseh netočnih podatkov v zvezi z vami.

 

Pravica do izbrisa: Če so izpolnjene pravne zahteve, lahko zahtevate brisanje podatkov. To ne velja za osebne podatke, za katere velja zakonsko ali ki so potrebni za vzpostavitev, izvajanje ali zaščito pravnih zahtevkov .

 

Pravica do vložitve pritožbe: Imate pravico vložiti pritožbo pri ustreznem organu za varstvo podatkov, zlasti v državi izven svojega prebivališča, delovnega mesta ali kraja domnevne kršitve, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo.

 

Pravica do omejitve obdelave: V določenih primerih imate pravico omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Prenos podatkov: Če se zanašamo na vaše soglasje ali dejstvo, da je obdelava potrebna za izvedbo pogodbe, katere stranka ste kot pravna podlaga za obdelavo in da se osebni podatki obdelujejo z avtomatskimi sredstvi, imate pravico da prejmete vse osebne podatke ki ste jih predložili James Hardie-ju v strukturiranem, pogosto uporabljenem in strojno berljivem formatu, ter zahtevati da ga posredujemo drugemu kontrolorju, če je to tehnično izvedljivo.

 

Pravica do ugovora do obdelave je utemeljena iz upravičenih razlogov : Če se zanašamo na legitimen interes za obdelavo podatkov, imate pravico ugovarjati takšni obdelavi zaradi razlogov, ki se nanašajo na vašo posebno situacijo, in to obdelavo moramo ustaviti če ne moremo prikazati nujnih upravičenih razlogov za obdelavo, ki preglasijo vaše interese, pravice in svoboščine ali če moramo obdelati podatke za vzpostavitev, izvajanje ali zaščito pravnih zahtevkov. Običajno se, kjer se zanašamo na legitimni interes kot podlago za obdelavo, verjamemo, da lahko dokažemo tako nujne legitimne razloge, vendar bomo vsak primer obravnavali na individualni osnovi.

 

Pravica do odvzema dovoljenja: Če se zanašamo na vaše soglasje za obdelavo podatkov, imate pravico, da kadar koli umaknete to privolitev. To bi se še posebej nanašalo na piškotke in na naši spletni strani smo izvajali funkcionalnost, da to podpremo.

 

8. Piškotki

Spodaj si oglejte več informacij o vsakem od piškotkov, ki jih uporabljamo na naših spletnih strani in kako jih lahko onemogočite. Če onemogočite piškotke, nekatere ali vse funkcije našega spletnega mesta morda ne bodo delovale pravilno ali sploh ne. Če želite onemogočiti piškotke, lahko to storite tako, da spremenite nastavitve brskalnika vaše spletne strani da zavrnete piškotke. Kako to storiti je odvisno od brskalnika, ki ga uporabljate. Vsi sodobni brskalniki vam omogočajo, da spremenite nastavitve piškotka in jih običajno najdete v meniju »Možnosti« ali »Prednosti« v vašem brskalniku. Za več podrobnosti uporabite možnost »pomoč« v vašem brskalniku. Če iščete več informacij o piškotkih, boste morda želeli obiskatiwww.allaboutcookies.org  ki vsebuje izčrpne podatke o piškotkih in o tem, kako spremeniti nastavitve v različnih brskalnikih. Če želite preklicati privolitev za določene piškotke, ki se uporabljajo na naših spletnih strani, kliknite na gumb »Nastavitve piškotkov« na dnu naših spletnih strani.

 

Nujno potrebni piškotki . Ti piškotki so potrebni za delovanje naših spletnih strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na dejanja ki ste jih storili vi, ki pomenijo zahtevo za storitve, na primer nastavitev vaše preference zasebnosti, prijavo ali izpolnjevanje obrazcev. Brskalnik lahko nastavite, da blokira ali vas opozori na te piškotke, vendar nekateri deli naših spletnih strani ne bodo delovali. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih prepoznavnih podatkov.

 

Delovanje piškotkov. Ti piškotki omogočajo, da štejemo obiske in vire prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naših spletnih strani. Pomagajo nam, da vemo, katere strani so najbolj in najmanj priljubljene, in videli kako se obiskovalci premikajo po spletni strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno. Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Če teh piškotkov ne dovolite, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali našo spletno stran in ne boste mogli spremljati njeno delovanje.

 

Funkcionalni piškotki. Ti piškotki omogočajo spletni strani, da zagotovi večjo funkcionalnost in personalizacijo. Lahko jih določijo mi ali tretji ponudniki, čigave storitve smo dodali na naše strani.

Ciljani piškotki. Te piškotke lahko na naši spletni strani določijo naši oglaševalski partnerji. Ted ružbe lahko uporabijo za izdelavo profila svojih interesov in vam pokažejo ustrezne oglase na drugih spletnih mestih. Ne shranjujejo neposredno osebnih podatkov, ampak temeljijo na edinstvenem prepoznavanju brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste imeli manj ciljno oglaševanje.

 

Piškotki socialnih medijev. Ti piškotki so nastavljeni z vrsto socialnih medijskih storitev, ki smo jih dodali na spletno mesto, da vam omogočimo da vašo vsebino delite s prijatelji in omrežji. So sposobni slediti brskalniku na drugih spletnih mestih, graditi profil svojih interesov in morda drugih osebnih podatkov. To lahko vpliva na vsebino in sporočila, ki jih vidite na drugih spletnih strani, ki jih obiščete. Če teh piškotkov ne dovolite, morda ne boste mogli uporabljati teh orodij za skupno rabo ali si jih ogledati. Social Media Platform-e, za katere so morda piškotki socialnih medijev na naših spletnih straneh vključujejo Facebook, LinkedIn, twitter, google + in Instagram. Obveščamo vas o spletnih straneh teh socialnih medijskih platform za njihova obvestila in politiko o zasebnosti.

 

Oznake. Oznaka je generično ime za elemente kode, ki jih najdete na naših spletnih straneh. Večina oznak preprosto opiše vsebino strani, vendar nekatere vrste oznak vsebujejo programske elemente ali na stran vnašajo dinamično vsebino, kot so video ali zvočne datoteke. Nekatere oznake, zlasti tiste, ki dodajajo vsebino ali funkcionalnost iz virov zunaj vaše domene, lahko prinašajo tveganje za zasebnost, ki zahteva ocenjevanje in upravljanje. To so oznake tretjih oseb in v večini primerov zagotavljajo dodatno vrednost vaši spletni strani. Vendar se morate zavedati teh oznakah, tako da se lahko osredotočite na višje tveganje. Večina piškotkov, nastavljenih na naših spletnih mestih, bo nastavljena s temi oznakami, vendar pa lahko nekatere oznake zbirajo tudi podatke o vas brez uporabe piškotkov.

 

9. Povezave do drugih spletnih mest

Za vaše udobje, naša spletna mesta lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih mest, ki niso povezana z nami. Ko dostopate do teh povezav, boste zapustili našo spletno stran. Takšne spletne strani ne nadzorujemo. Te spletne strani imajo svoje lastne politike in prakse v zvezi z zasebnostjo na spletu, zato ne moremo odgovarjati za prakse zasebnosti ali vsebino teh nepovezanih mestih. Da bi se izognili dvomom. ta izjava o zasebnosti ne zajema osebnih podatkov, ki jih želite dati na nepovezana spletna mesta tretjih oseb.

 

Mi lahko prikazujejo oglase od tretjih oseb. Takšen oglaševalec lahko zahteva tudi vaše osebne podatke. Ne smemo biti odgovorni za prakso zasebnosti oglaševalcev na naših spletnih straneh. Vendar pa naše partnerje in oglaševalce spodbujamo k sprejemanju politik zasebnosti, ki upoštevajo lokalne zakonske zahteve.

 

10. Urad za varstvo zasebnosti in podatkov in uradniki za varstvo podatkov

James Hardie je ustanovil Urad za varstvo zasebnosti in podatkov z strokovnjaki za varstvo podatkov, ki se nahajajo v Združenih državah, Evropski uniji in Avstraliji. Poleg tega je za Nemčijo James Hardie imenoval pooblaščenca za varstvo podatkov.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov ali če menite, da so bile kršene vaše zasebnosti, nam pišite na:

Urad za varstvo zasebnosti in podatkov Uradnik za varstvo podatkov Nemčija

Evropa (splošno)

Nemčija (samo)

V roke: Urad za varstvo zasebnosti in podatkov

Düsseldorfer Landstraße 395,

47259 Duisburg,

Nemčija

 

Dpo@jameshardie.com

 

V roke: Uradnik za varstvo podatkov

Düsseldorfer Landstraße 395,

47259 Duisburg

Nemčija

 

datenschutz-fermacell@jameshardie.com

 

11. Različica

Različica te izjave o zasebnosti je z dne 11. aprila 2018. Mi lahko občasno popravimo to izjavo o zasebnosti. Če obiščete našo spletno stran, potrdite in sprejmete to izjavo o zasebnosti. Vaša nadaljnja uporaba našega spletnega mesta po tem, ko so bile spremembe objavljene v Izjavi o zasebnosti, pomeni sprejetje takšnih sprememb.

12. Nastavitve piškotka

Nastavitve piškotka