fermacell® in James Hardie – močna partnerja za vsak namen

Ni pomembno, ali iščete zunanje stenske plošče za zaključne obloge sten, izdelke za prezračevane fasade, spuščene strope ali trajne fasadne obloge, ki jih je enostavno vzdrževati in ohranijo svojo lepoto. fermacell® in James Hardie ponujata optimalno rešitev za vsako uporabo. Odkrijte raznolikost izdelkov skupine James Hardie in poiščite popolno rešitev za svoj projekt.

fermacell® Powerpanel za vaše fasade


fermacell® Powerpanel HD – rešitev za zunanje stene


Pri zunanji obdelavi sten  pri lesenih konstrukcijah imajo zunanje stenske plošče nosilno in ojačitveno funkcijo. Poleg tega se lahko uporabljajo neposredno kot nosilna plošča za omet, zaradi dobrih protipožarnih lastnosti pa tudi za mejne konstrukcije.

Z dodajanjem granulata iz ekspandirane gline ali penjenega stekla, ki ga je mogoče reciklirati, se doseže nizka teža, ki je enostavna za obdelavo. Za naše plošče fermacell® Powerpanel HD sta kljub temu značilni visoka tlačna trdnost in natezna trdnost pri upogibu, ki ju zagotavlja armatura iz alkalno odpornih steklenih vlaken, ki so jih odobrili gradbeni organi.

Da bi preprečili dvig kapilarne vlage in hkrati ohranili prepustnost za vodno paro, so plošče fermacell® Powerpanel HD premazane s hidrofobnim premazom.


fermacell® Powerpanel H2O – za dodatne fasadne rešitve


fermacell® Powerpanel H2O je naša cementno vezana gradbena plošča iz lahkega betona s sendvič strukturo in obojestransko ojačitvijo zunanje plasti z mrežo iz alkalno odpornih steklenih vlaken. Ponuja številne prednosti za stenske in stropne konstrukcije, ki so zelo izpostavljene vlagi.

Cementno vezana rešitev za fasade je popolna tudi za uporabo pri prezračevanih fasadah in spuščenih stropih. Ker se pri rezanju ali lomljenju ne sprošča škodljiv prah, niso potrebni posebni varnostni ukrepi.

Površina cementno sive plošče fermacell® Powerpanel H2O je na vidni strani iz gladkega  opažnega betona z  napisom, hrbtna stran pa je rahlo valovita ali brušena za umerjanje.

Fasadne obloge James Hardie

Poleg izdelkov fermacell® za zunanje stene in prezračevane fasade so vam zdaj na voljo tudi fasadne obloge James Hardie iz  vlaknocementa, ki ohranijo svojo lepoto. 

Fasadne rešitve James Hardie se poleg dolgotrajnega in nikoli zbledelega videza odlikujejo tudi po majhni teži, enostavni montaži, enostavnem vzdrževanju in okoljski učinkovitosti. 


NA FASADNE OBLOGE


 

Preverjena trajnost v javni gradnji


Ekološki certifikat imajo poleg naših mavčno-vlaknenih plošč fermacell® zdaj tudi naši izdelki James Hardie: Hardie® Plank in Hardie® Panel izpolnjujeta najvišje zahteve ekološke gradnje in standarda Minergie-Eco v zvezi z ekološkimi in zdravstvenimi specifikacijami. To pomeni, da imata obe fasadni oblogi oceno eco-1.


 

Skupaj še močnejša

Oglejte si, s čim prepričajo fasadne rešitve fermacell® in James Hardie.

HardiePanel® fasadne obloge- Videoprikaz izvedbe

HardiePlank® fasadne obloge- Videoprikaz izvedbe

Fermacell® Powerpanel H2O - Zunanja obdelava

Zunanje stene z fermacell® Powerpanel HD in mavčno vlaknenimi ploščami

×