Podjetje in blagovne znamke

James Hardie Europe GmbH je hčerinsko podjetje mednarodne družbe James Hardie Industries plc (JHIplc), ki je bila ustanovljena leta 1888 v Avstraliji. Danes je podjetje James Hardie Industries plc vodilno na mednarodnem trgu  vlakno-cementnih gradbenih materialov z izjemno močnim tržnim položajem v ZDA, Avstraliji, na Novi Zelandiji in Filipinih.

Družba James Hardie Europe GmbH je bila ustanovljena s prevzemom nekdanje družbe Fermacell GmbH leta 2018. Ponudba izdelkov poleg fasadnih oblog iz  HardiePlank® in HardiePanel® vključuje tudi mavčno-vlaknene plošče fermacell® in estrih elemente fermacell® za kakovostno suho in leseno gradnjo. Družba James Hardie Europe GmbH lahko tako ponudi celovite stenske sisteme za suho in leseno gradnjo. Ponudbo dopolnjuje cementno vezana plošča Powerpanel® H2O iz lahkega betona z ojačitvijo iz steklenih vlaken za gradbena dela na območjih z močno ali mehansko obremenitvijo. Blagovna znamka Aestuver® ponuja rešitve na področju požarne varnosti konstrukcij, pa tudi rešitve protipožarne zaščite na področju električnih inštalacij in podzemnih transportnih sistemov.


Cilji

Podjetje James Hardie Industries plc je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev gradbenih materialov. Skupina namerava skupaj s svojo evropsko hčerinsko družbo James Hardie Europe GmbH razširiti svoje evropsko poslovanje z visokozmogljivimi gradbenimi ploščami za notranjo uporabo in fasade ter se trajnostno razvijati na evropskem trgu z blagovnimi znamkami JamesHardie®, fermacell® in Aestuver®. Najboljša možnost za to je široka ponudba izdelkov. Trg zahteva sodobne gradbene materiale, ki jih je mogoče učinkovito izdelati v kratkem času brez nepotrebnega dolgega sušenja in so enostavni za uporabo ter pri katerih je mogoče uporabiti tehnike obdelave, s katerimi prihranite čas. Z blagovnimi znamkami JamesHardie®, fermacell® in Aestuver® ima družba James Hardie Europe prave izdelke in sisteme, ki izpolnjujejo zahteve trga.


Filozofija

James Hardie je podjetje, ki se ne zadovolji s stagnacijo. Ker nas navdihujejo nove in vedno boljše tehnologije in ker se navdušujemo nad inovacijami, nenehno širimo in optimiziramo svoje storitve, da bi razvili in vam ponudili še boljše izdelke. Veliko vlagamo v raziskave in razvoj s posebnim poudarkom na kakovosti izdelkov in učinkovitosti proizvodnje, da bi razvili izdelke z dolgo življenjsko dobo in nizkimi stroški vzdrževanja. Arhitekti, projektanti, gradbeniki in lastniki stanovanj pri nas najdejo napredne rešitve za uresničitev svojih vizij.


Zgodovina

James Hardie
Podjetje je bilo ustanovljeno pred več kot 100 leti: leta 1888 se je mladi James Hardie iz Škotske odpravil v Melbourne v Avstraliji in tam ustanovil podjetje za uvoz olj in izdelkov za strojenje. Z dobrim občutkom za potrebe avstralskega trga se je pozneje specializiral za sektor gradbenega materiala. Skupaj s partnerjem Andrewem Reidom, prav tako priseljencem iz Škotske, je ustanovil podjetje za gradbeni material, ki ga je po njegovi upokojitvi do leta 1995 vodila družina Reid. Leta 1951 je podjetje vstopilo na avstralsko borzo; v naslednjih letih je razširilo svojo ponudbo s številnimi novimi gradbenimi in industrijskimi izdelki.

Odkar je bil sredi 80. let prejšnjega stoletja na avstralskem in ameriškem trgu predstavljen prvi izdelek iz vlaknenega cementa James Hardie®, pri globalnem proizvajalcu z lastnim oddelkom za raziskave in razvoj izdelkov nenehno razvijajo svoje inovacije. Po desetletjih raziskav sta fasadni oblogi HardiePlank® in HardiePanel® zdaj na tržišču – in na približno 6 milijonih hišah po vsem svetu – kot gradbeni material, ki je tanek, vendar izjemno stabilen in odporen proti udarcem, se ne krči, ne nabreka in ne razpoka tudi po letih uporabe v najbolj ekstremnih podnebnih okoliščinah. Na podlagi znanja s področja tehnologije in proizvodnje, pridobljenega v Avstraliji, je podjetje danes vodilni svetovni proizvajalec visokotehnoloških gradbenih materialov, ki nudi široko paleto rešitev za notranje prostore in zunanje stenske obloge.

fermacell®
Mavčno-vlaknene plošče fermacell® popolno dopolnjujejo ponudbo izdelkov James Hardie. Že v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je v tovarni fermacell® v Münchehofu pri Goslarju s proizvodne linije prišla prva mavčno-vlaknena plošča in s tem prva mavčno-vlaknena plošča kjer koli v Nemčiji. S tem so bili postavljeni temelji za uspeh blagovne znamke fermacell®. Visokokakovostna, izjemno stabilna gradbena plošča je temeljito spremenila celotno panogo suhe gradnje, fermacell® pa je tako postala pomembna in močna blagovna znamka. Mavčno-vlaknene plošče fermacell® ter plošče Powerpanel H2O, ki so odporne na vodo in vremenske vplive, so danes sinonim za hitro in ekonomično gradnjo na vseh področjih zaključnih gradbenih del. S pionirskimi inovacijami je fermacell® postala ena najbolj znanih blagovnih znamk gradbenih materialov v panogi in vodilna na evropskem trgu visokokakovostnih mavčno-vlaknenih in cementno vezanih plošč.  

Aestuver®
Blagovna znamka Aestuver® obstaja že od leta 1989 in se je razvila v eno vodilnih nemških blagovnih znamk na področju tehnologije lahkega betona s steklenimi vlakni. Protipožarne plošče Aestuver® danes predstavljajo visokokakovostne rešitve protipožarne zaščite na področju električnih inštalacij in podzemnih transportnih sistemov. Pod to blagovno znamko je na voljo tudi široka ponudba izdelkov za pregrade, ognjevarne premaze in protipožarne spoje.

×