Obvestilo o piškotkih

V podjetju James Hardie na svojem spletnem mestu uporabljamo piškotke, da bi izboljšali delovanje in uporabniško izkušnjo tistih, ki obiščejo naše spletno mesto („obiskovalci“ ali „uporabniki“). Namen tega obvestila o piškotkih je pojasniti, kako to počnemo in kako upravljamo piškotke.
 

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletno mesto namesti v vaš računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno mesto ali stran. S tem omogoči jezikovne nastavitve, analizo delovanja spletnega mesta in priporočene vsebine, ki so primerne za vaš obisk. Piškotki so shranjeni v vašem brskalniku. Piškotek pomaga spletnemu mestu ali drugemu spletnemu mestu, da ob naslednjem obisku prepozna vašo napravo. Večina piškotkov ne zbira informacij, ki bi vas identificirale kot posameznika (osebni podatki), temveč splošne informacije, na primer o tem, kako obiskovalci pridejo na naše spletno mesto in ga uporabljajo. Vendar se lahko piškotki uporabljajo za izdelavo profila interesov obiskovalca na internetu. Več informacij najdete v naši Izjavi o varstvu osebnih podatkov (od poglavja 12 dalje).
 

2. Vrste piškotkov

Lastni piškotki. Lastne piškotke nastavi spletno mesto, ki ga obiščete in jih lahko prebere samo to spletno mesto.

Drugi piškotki. Piškotke tretjih oseb namesti organizacija, ki ni lastnik spletnega mesta, ki ga obiščete. Spletno mesto lahko na primer za analizo uporabi tretjega ponudnika, ki za izvajanje te storitve nastavi svoj piškotek. Spletno mesto, ki ga obiščete, lahko vsebuje tudi vsebino na primer iz YouTube ali Google Maps. Ta spletna mesta lahko namestijo svoje piškotke.

Sejni piškotki. Sejni piškotki se shranijo le začasno med sejo brskalnika in se z naprave obiskovalca izbrišejo, ko ta brskalnik zapre.

Trajni piškotki. Trajni piškotki se v vašem računalniku shranijo za določen čas (običajno eno leto ali več; več informacij glejte spodaj) in se ne izbrišejo, ko obiskovalec zapre brskalnik. Trajni piškotki se uporabljajo, kadar moramo vašo napravo identificirati za več kot eno sejo brskalnika.
 

3. Kategorije piškotkov

Različne vrste piškotkov lahko kategoriziramo kot sledi:

Obvezni piškotki: Ti piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta, zato jih v naših sistemih ni mogoče onemogočiti. Običajno so nastavljeni samo kot odziv na vaša dejanja, ki vodijo do storitvenih zahtev, na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvesti o teh piškotkih. V tem primeru nekateri deli spletnega mesta ne bodo delovali. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Piškotki za učinkovitost delovanja: S temi piškotki štejemo obiske in izvor obiskovalcev, da lahko merimo in izboljšamo učinkovitost delovanja našega spletnega mesta. Pomagajo nam ugotoviti, katera mesta so najbolj in najmanj priljubljena, in kako se obiskovalci pomikajo po spletnem mestu. Vsi podatki, ki jih ti piškotki zbirajo, so združeni in anonimni. Če uporabo teh piškotkov zavrnete, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletno mesto in ne moremo spremljati delovanja.

Piškotki za delovanje: Ti piškotki omogočajo izboljšano delovanje in prilagoditve. Nastavimo jih mi ali drugi ponudniki, ki z našim dovoljenjem nudijo svoje storitve na naših spletnih straneh. Če uporabo teh piškotkov zavrnete, nekatere ali vse funkcije ne bodo delovale.

Piškotki za ciljno usmerjenost: Te piškotke lahko nastavijo naši oglaševalski partnerji. Partnerska oglaševalska podjetja jih lahko uporabijo za izdelavo profila vaših interesov, ki ga nato uporabijo za prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih. Ne shranjujejo neposredno osebnih podatkov, temveč uporabljajo edinstveno prepoznavanje vašega brskalnika in naprave. Če zavrnete uporabo teh piškotkov, ne boste deležni ciljnega spletnega oglaševanja.

Piškotki družbenih omrežij: Te piškotke lahko namestijo različne storitve družbenih omrežij, ki jih sčasoma dodamo na spletno mesto, da lahko našo vsebino delite s svojimi prijatelji in omrežji. Lahko spremljajo vaš brskalnik na drugih spletnih mestih in si izdelajo profil vaših interesov ter morda pridobijo tudi druge osebne podatke. To lahko vpliva na vsebino in obvestila, ki jih vidite na drugih spletnih mestih, ki jih obiščete. Platforme družbenih medijev, za katere na naših spletnih mestih lahko obstajajo piškotki družbenih medijev, so Facebook, LinkedIn, twitter, Google + in Instagram. Več informacij o obvestilih in pravilih o varstvu podatkov najdete na spletnih mestih zadevnih platform družbenih medijev.
 

4. Trajanje piškotka

Različni piškotki, ki jih uporablja spletno mesto James Hardie, imajo lahko različna obdobja hrambe. Po preteku teh obdobij, se osebni podatki ne bodo več shranjevali in bodo izbrisani. Če želite izvedeti več o trajanju shranjevanja piškotkov, nas kontaktiraje prek spodnjih podatkov.
 

5. Katere piškotke uporabljamo?

Spletno mesto James Hardie uporablja piškotke, da nas obvesti, kako deluje naše spletno mesto, si zapomni vaše želje za storitve in druge nastavitve. Brez teh piškotkov številne storitve, ki jih ponuja spletno mesto, ne bodo delovale.
Na našem spletnem mestu uporabljamo sejne, trajne piškotke in lastne piškotke ter piškotke tretjih oseb.
Informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu (npr. njihova imena in funkcije), najdete tako, da kliknete spodnji gumb „Nastavitve piškotkov“.

 

6. Upravljanje s piškotki

Po potrebi vas bomo ob obisku spletnega mesta prosili za privolitev za uporabo nekaterih piškotkov iz tega obvestila. V tem primeru se ob prvem obisku spletnega mesta prikaže pasica, ki vas obvešča o uporabi takšnih piškotkov. Če boste nadaljevali z obiskom spletnega mesta, bomo domnevali, da se strinjate z uporabo piškotkov.
Če zavrnete piškotke, v vašo napravo ne bomo shranili nobenih piškotkov, razen tistih, za katere privolitev ni potrebna, ali tistih, ki so nujno potrebni (vključno s piškotkom, ki označuje, da ne želite, da se piškotki nastavijo, ko obiščete spletno mesto).
Če želite onemogočiti piškotke, se pomaknite na dno te strani in kliknite gumb „Nastavitve piškotkov“. Piškotke lahko onemogočite tudi tako, da spremenite nastavitve vašega spletnega brskalnika, da se piškotki zavrnejo. Delovanje je odvisno od brskalnika, ki ga uporabljate. Vsi sodobni brskalniki vam omogočajo spreminjanje nastavitev piškotkov. Te nastavitve so običajno dostopne v meniju „Možnosti“ ali „Nastavitve“ vašega brskalnika. Za več informacij uporabite možnost „Pomoč“ v vašem brskalniku.
Blokiranje vseh piškotkov negativno vpliva na uporabniško izkušnjo številnih spletnih mest. Če blokirate piškotke, ne boste mogli uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta.
Prav tako lahko izbrišete piškotke, ki so že shranjeni v vašem računalniku. Brisanje piškotkov pa lahko negativno vpliva na uporabniško izkušnjo številnih spletnih mest.

 

7. Različica

Različica tega obvestila o piškotkih: 17. julij 2018. To obvestilo lahko občasno spremenimo, da bo odražalo spremembe v zakonu in/ali naših praksah v zvezi z varstvom podatkov. To obvestilo bomo ustrezno posodobili.
 

8. Kako stopiti v stik z nami

V kolikor imate kakršna koli vprašanja, komentarje ali pritožbe v zvezi s tem obvestilom o piškotkih, vas prosimo, da nas najprej kontaktirate prek funkcije „Kontakt“ na spletnem mestu. Na voljo smo tudi na naslednjem naslovu:
 
James Hardie Europe GmbH
Bennigsen-Platz 1
40474 Düsseldorf
Nemčija
 
Nemčija (izključno) [email protected]
Evropa (splošno): [email protected]


9. Instance

To obvestilo o piškotkih velja za v nadaljevanju navedena podjetja skupine James Hardie. To obvestilo o piškotkih velja tudi za vsa podjetja, ki niso navedena, če je to obvestilo o piškotkih označeno kot veljavno.
 

Ime instance

Naslov
James Hardie Europe GmbH

Nemčija, Bennigsen-Platz 1, 40474 Düsseldorf

Fermacell SAS

Francija, 30 Rue de l'Industrie, 92500 Rueil-Malmaison

Fermacell B.V.

Nizozemska, Loonsewaard 20, 6606 KG Niftrik

James Hardie Spainien S.L.U.

Španija, Barrio La Estración s/n, 39719 Orejo, Cantabria

James Hardie Europe B.V.

Nizozemska, Radarweg 60, 1043 NT, Amsterdam

James Hardie Bauprodukte GmbH

Združeno kraljestvo, One Fleet Place, London EC4M 7WS

James Hardie Batiment SAS

Francija, 6 Place de la Madeleine, 75008 Paris,


Seznam piškotkov

Piškotek je majhen paket podatkov (besedilna datoteka), ki ga brskalnik shrani v vašo napravo, če mu obiskano spletno mesto naroči, da si zapomni informacije o vas, na primer vaše jezikovne nastavitve ali podatke za prijavo. Te piškotke nastavimo mi in se imenujejo lastni piškotki. Uporabljamo tudi druge piškotke, ki prihajajo iz druge domene, kot ti, ki izhajajo iz obiskanega spletnega mesta. Te piškotke uporabljamo za podporo našim oglaševalskim in trženjskim prizadevanjem. Piškotke in druge tehnologije sledenja uporabljamo zlasti v naslednje namene:
 

Nujni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih v vaših sistemih ni mogoče izklopiti. Običajno se ti piškotki nastavijo le kot odziv na vaša dejanja, ki ustrezajo zahtevi po storitvi, kot so določitev nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da te piškotke blokira ali vas o njih obvesti. Vendar pa nekateri deli spletnega mesta potem ne bodo delovali. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.
 

Nujni piškotki

Podskupina piškotkov

Piškotki

Uporabljeni piškotki

.www.fermacell.at OptanonAlertBoxClosed

Prva stranka

www.fermacell.at ASP.NET_SessionIdOptanonConsent

Prva stranka

cookielaw.org __cfduid

Tretja oseba


Piškotki za učinkovitost delovanja

S temi piškotki štejemo obiske in izvor prometa, da lahko merimo in izboljšamo učinkovitost delovanja našega spletnega mesta. Pomagajo nam ugotoviti, katera mesta so najbolj in najmanj priljubljena, in kako se obiskovalci pomikajo po spletnem mestu. Vsi podatki, ki jih ti piškotki zbirajo, so združeni in anonimni. Če uporabo teh piškotkov zavrnete, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletno mesto.
 

Piškotki za učinkovitost delovanja

Podskupina piškotkov Piškotki

Uporabljeni piškotki

fermacell.at _gid_ga_gat_UA-

Prva stranka

×