Suha gradnja je prinesla revolucijo pri zaključnih gradbenih delih. Sodobni sistemi ponujajo skoraj neomejene možnosti za oblikovanje notranjosti s spremenljivimi tlorisi. Suhomontažne stene lahko namreč postavite kjer koli v prostoru in jih po potrebi enostavno prestavite. Zaradi majhne teže tudi ni treba izvajati večjih gradbenih posegov za statično ojačitev.

 

Mavčno-vlaknene plošče fermacell® imajo v primerjavi z običajnimi suhomontažnimi ploščami številne prednosti: Olajšajo delo na gradbišču in z njimi prihranite čas in denar brez kompromisov pri kakovosti ali nosilnosti.

Univerzalna uporaba

Pri običajnih mavčnih ploščah je treba za različne namene uporabe obdelati različne različice izdelka. Mavčno-vlaknene plošče fermacell® pa so enako primerne za stenske in stropne konstrukcije ter se lahko uporabljajo za gradnjo, protipožarno zaščito, zvočno izolacijo in vlažne prostore.


Visoka stabilnost

Homogena struktura naših mavčno-vlaknenih plošč fermacell® zagotavlja posebno visoko stabilnost in mehansko trdnost. Suhomontažne plošče se lahko uporabljajo kot nosilne in podporne plošče ter za oblaganje gradbenih elementov (razred uporabe 1 in 2 v skladu z DIN EN 1995-1). Prav tako so dober nadomestek za lesene plošče, kar potrjuje tudi njihova visoka obremenljivost (do 50 kg).

Ekonomična obdelava

V nasprotju z običajnimi mavčnimi ploščami izpolnjujejo mavčno-vlaknene plošče fermacell® večino zahtev na področju zvočne izolacije, požarne odpornosti in statike tudi pri enoslojnih oblogah. To pomeni nižje stroške in krajši čas obdelave zaradi manjše količine potrebnega materiala.


Visoka zanesljivost izvedbe

Visoka stabilnost in obremenljivost suhomontažnih plošč fermacell® omogoča enostavno in hitro pritrditev na podkonstrukcijo. Univerzalne možnosti uporabe zagotavljajo zanesljivo izvedbo na vseh področjih uporabe ter zanesljivo in nespremenljivo visoko kakovost.


Enostavna logistika

Zaradi manjših potreb po materialu in raznolikih področij uporabe potrebujete bistveno manj tovornih vozil za prevoz kot pri uporabi običajnih mavčnih plošč. S tem zmanjšate vpliv na okolje in poenostavite logistiko ter tudi načrtovanje na gradbišču.

Dokazano okolju prijazne

Mavčno-vlaknene plošče fermacell® pomembno prispevajo k okolju prijazni in zdravi gradnji. Izdelane so v okolju prijaznem postopku izključno iz naravnih materialov (recikliran papir, mavec in voda) brez dodatnih lepil. Poleg tega so skoraj brez emisij in ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi, kot je formaldehid. Pozitivne gradbeno-biološke lastnosti mavčno-vlaknenih plošč fermacell® sta potrdila inštitut za gradbeno biologijo v Rosenheimu z oznako IBR in priznani inštitut za ekologijo v Kölnu s podelitvijo certifikata za izdelek z nizkimi emisijami.


Optimalno življenjsko okolje

Podobno kot glina tudi mavčno-vlaknene plošče fermacell® zelo dobro uravnavajo vlažnost (razred adsorpcije vodne pare WS II), saj absorbirajo odvečno vlago v prostoru in jo s časovnim zamikom in ko je zrak v prostoru suh, znova sprostijo. Te lastnosti uravnavanja vlage dopolnjuje uravnoteženo razmerje med toplotno izolacijo in skladiščenjem toplote. Tako v prostoru ves čas prevladuje stalna in uravnotežena klima, ki zagotavlja prijetno počutje in zdravo življenjsko okolje.

Izgradnja podstrešja z Fermacell® ploščami za eno osebo

Stropne obloge z Fermacell® mavčno vlaknenimi ploščami

Prednosti Fermacell® v suhi gradnji

×