Suha montaža pomeni pravo revolucijo v notranji izgradnji. Moderni in funkcionalni sistemi omogočajo skoraj neomejene možnosti kreativnega oblikovanje notranjih prostorov z variabilnimi tlorisi. Suhomontažne pregradne stene se lahko postavijo na vsakem mestu in jih po potrebi lahko  tudi prestavimo.  Zaradi majhne teže suhomontažnih konstrukcij ni potrebno izvajati nobenih večjih gradbenih posegov, da bi zadostili statičnim pogojem.

v primerjavi z običajnimi suho montažnimi sistemi nudijo Fermacell mavčno vlaknene plošče veliko prednosti. Olajšajo delo na gradbišču in omogočajo prihranek na času in stroških, ne da bi zaradi tega trpela kvaliteta ali nosilnost teh sistemov.

 

Univerzalna možnost uporabe
Pri običajnih mavčnih ploščah, je potrebno za različna območja uporabiti in vgraditi različne izdelke. Fermacell mavčno vlaknene plošče so enako primerne za stenske in stropne konstrukcije, so vsestransko uporabne, saj hkrati združujejo lastnost
i gradbenih plošč, protupožarnih plošč, zvočno izolativnih plošč in plošč za vlažne  prostore.

Visoka stabilnost
Homogena struktura fermacell mavčno vlaknenih plošč zagotavlja  visoko stabilnost in odpornost proti mehanskim obremenitvam. Zaradi tega se Fermacell mavčno vlaknene plošče lahko uporabijo kot nosilne plošče ali plošče za zavetrovanje in tudi za oblaganje gradbenih elementov (razred uporabe 1 in 2 v skladu z normo DIN EN 1995-1)  kar omogoča odlično zamenjavo za lesene plošče. Poleg tega lahko mavčno vlaknene plošče obremenimo z obremenitvijo do 50 kg. 

Gospodarna obdelava
V nasprotju z običajnimi mavčnimi ploščami Fermacell  mavčno vlaknene plošče izpolnjujejo vse zahteve glede zvočne izolativnosti, požarne zaščite in statike že pri enojni oblogi.  To pomeni manj stroškov zaradi manj vgrajenega materiala in krajši čas izvedbe suhomontažnih del.

Velika gotovost izvedbe
Visoka stabilnost in obremenljivost fermacell mavčno vlaknenih plošč, omogoča lahko hitro in zanesljivo pritrjevanje/ sponkanje na podkonstrukcijo. Pri tem nudi  univerzalna  uporaba mavčno vlaknenih plošč veliko gotovost in varnost ter zagotavlja enakomerno visoko kvaliteto.

Poenostavljena logistika
Manjša poraba materiala in univerzalna uporabnost fermacell mavčno vlaknenih plošč, zahteva bistveno manj kamionskega transporta kot je to potrebno v primeru izvedbe običajnih gips plošč, To poenostavlja logistiko kakor tudi planiranje na gradbišču in zmanjšuje obremenjevanje okolja.

Okolju prijazen
Fermacell mavčno vlaknene plošče predstavljajo pomembno komponento za okolju prijazno in zdravju naklonjeno gradnjo. Proizvodnja plošč se izvaja po okolju prijaznem postopku, uporabljajo se izključno  naravni materiali ( recikliran papir, mavec in voda) brez dodatkov lepil.  Vse te surovine ne oddajajo emisij in ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi, kot na primer formaldehid. Pozitivne gradbeno biološke lastnosti fermacell mavčno vlaknenih plošč so bile ugotovljen in potrjene s pečatom  IBR žig s strani inštituta za Baubiologie Rosenheim in s pečatom »izdelek z malo emisijami« izdanim s strani renomiranega inštituta eco Institut Köln.


 


Zdravo bivanje
Tako kot glina tudi fermacell mavčno vlaknene plošče dobro uravnavajo vlago v zraku (vpojnost vodne pare razreda WS II), pri tem vpija vase odvečno vlago v prostoru in jo s časovnim zamikom in v primeru, da postane zrak suh, ponovno vrača v prostor. Ta lastnosti regulacije zračne vlage se še dopolnjuje z uravnoteženim razmerjem med toplotno izolacijo in akumulacijo toplote.  Tako v hiši in v stanovanju vlada vseskozi enakomerna bivalna klima, ki prinaša občutek udobja in varnosti, ki prinaša zdravo bivanje.

 
Pregled vaših prednosti z fermacell® mavčno vlaknenimi ploščami

Izgradnja podstrešja z Fermacell® ploščami za eno osebo

Stropne obloge z Fermacell® mavčno vlaknenimi ploščami

Prednosti Fermacell® v suhi gradnji

×